2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Áfonyás őzragu burgonyafánkkal

Hozzávalók:
80 dkg őzcomb
5 dkg áfonya
2 evőkanál áfonyalekvár
2 vöröshagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 babérlevél
néhány szem borókabogyó
kakukkfű

bors
vörösbor

A burgonyafánkhoz:
30 dkg burgonya
fél csomag friss élesztő
2 tojás

1 dl tej
1 teáskanál cukor
15-20 dkg liszt

Elkészítés:
1. Forró olajban megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, vele pirítjuk a fűszereket, majd belekeverjük a paradicsompürét és az áfonyalekvárt.
2. Beletesszük a felkockázott húst, megpirítjuk, felengedjük vörös borral, és lassú tűzön pároljuk. Mikor már majdnem puha, beleforraljuk a szemes áfonyát is.
3. A megtisztított burgonyát puhára főzzük, lecsepegtetjük, majd áttörjük.
4. Langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a kihűlt burgonyához tesszük, a tojással és a liszttel kidolgozzuk, 20 percig meleg helyen pihentetjük, majd olajos kanállal formázva bő, meleg, de nem forró olajban kisütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!