2014. április 23., szerda ; Béla napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Bruschetta

Hozzávalók:
16-20 szelethez: 1 franciakenyér 1 centis szeletekre vágva, 2 teáskanál olívaolaj, 2 félbevágott fokhagymagerezd; a paradicsomos, bazsalikomos feltéthez: 2 paradicsom szeletekre vágva, 1 lilahagyma, 2 evőkanál finomra vágott bazsalikomlevél; a padlizsános, sajtos feltéthez: 2 kis felszeletelt padlizsán, 1 evőkanál olívaolaj, 12 dkg feta sajt feldarabolva, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A kenyérszeleteket megkenjük olajjal, majd előmelegített grillben mindkét oldalukat megpirítjuk. A pirítósok egyik oldalát bedörzsöljük fokhagymával.
Rakunk rájuk egy-egy paradicsomszeletet, rá a hagymakarikákat és bazsalikomot. A grillben 1-2 perc alatt átforrósítjuk. A padlizsánokat is megkenjük olajjal, és 3-4 perc alatt mindkét oldalukat barnára pirítjuk. A maradék pirítósokra rakjuk őket, megszórjuk feta darabkákkal, és megborsozzuk. A forró grillben 1-2 perc alatt éppen csak melegítsük meg.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!