2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Mangós csibefalatok

Hozzávalók:
20 személyre
1 kiskanál őrölt kardamom, 2 kiskanál őrölt kömény, fél kiskanál chili por, 1 kiskanál őrölt gyömbér, 5 csirkemellfilé 2,5 cm-es kockákra vágva, 2 evőkanál olaj; a mangó mártáshoz: 3 dl mangócsatni (gyümölcsből készült erősen fűszeres ízesítő húshoz), fél dl tejszín, 1 evőkanál currypor

Elkészítés:
A kardamomot, a köményt, chiliport és gyömbért tálba tesszük, és összekeverjük. Beletesszük a csirkét, és beleforgatjuk a fűszeres keverékbe. Lefedjük, és félretesszük, hogy szobahőmérsékleten pácolódjon egy órán át.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és közepes hőmérsékleten kevergetve megsütjük a csirkét. Kiszedjük a serpenyőből, és konyhai törlőpapírra tesszük.
A mártáshoz a mangócsatnit, s tejszínt és a curryport konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük, és összekeverjük. Mártogató szószként kínáljuk a csirkéhez. Ha hagyományos előételként szolgáljuk fel, akkor rendezzük el a csirkefalatokat egy salátalevéllel és mangó befőtt szeletekkel kibélelt tálon. A mangó szószt kis tálkákban porciózva is odatehetjük a tányérok mellé.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!