2014. április 24., csütörtök ; György napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Citromos sajttorta

Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
8 dkg kristálycukor
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A krémhez:
34 dkg natúr krémsajt
2 tojás
4 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
1 citrom héja
fél citrom leve

Elkészítés:
1. A tojások sárgáját a kristálycukor egyharmad részével habosra keverjük, hozzáadjuk a cukor kétharmadával kemény habbá vert tojásfehérjét, majd apránként beleszórva a lisztet és a szegfűszeget, készre keverjük. Formába töltjük, és 180 fokon megsütjük.
2. A natúr krémsajtot egyneművé keverjük a tojásokkal, a cukorral, a liszttel, a citrom héjával és kifacsart levével, majd a kihűlt piskótára öntjük, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!