2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Póréhagyma krémleves

Hozzávalók:
2 póréhagyma
1 vöröshagyma

bors
kakukkfű
2 leveskocka
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
3 evőkanál liszt

Elkészítés:
1. A póréhagymát és a vöröshagymát karikákra vágjuk.
2. Az olajban karamellizáljuk a cukrot, beletesszük a hagymákat, megpirítjuk, majd sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, fehérborral meglocsoljuk és annyi húslevest teszünk hozzá, amennyi levest szeretnénk készíteni.
3. Puhára főzzük a hagymákat, megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük, majd tejszínes habarással besűrítjük, kiforraljuk.
4. Merülő mixerrel pürésítjük a levest. Meg egyszer felforraljuk, majd rozsos krutonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!