2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Erőleves royal

Hozzávalók:
20 dkg marhacsont
20 dkg marhahús
10 dkg szárnyas aprólék
2 tojás fehérje
2 evőkanál paradicsompüré
1 csomag vegyes zöldség
negyed zeller
negyed kelkáposzta
3 gerezd fokhagyma
2 gomba
1 vöröshagyma

szemes bors
2 tojás
1 dl tej

bors
reszelt szerecsendió

Elkészítés:
1. Hasonlóképpen készítjük, mint a húslevest általában, de ebbe a levesbe a húst nem egészben főzzük bele, hanem darálva.
2. A megdarált marhahúst összekeverjük a tojás fehérjével és a paradicsompürével, majd a hideg leveshez adjuk, és folyamatosan kevergetjük, amíg a leves fel nem forr. Azért keverjük, hogy a fehérje le ne égjen. Ha felforrt, már egyáltalán nem keverjük. 3-4 órán át gyöngyöztetve főzzük, majd 20 perces pihentetés után szűrőruhán átszűrjük.
3. A tojásokat hideg tejjel, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval kikeverjük, és egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
4. A tálat gyöngyözően forró vízbe állítjuk, a tojást 8-10 perc alatt kigőzöljük, és ha kissé lehűlt, apró kockára vágva adjuk a leveshez.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!