2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Stefánia vagdalt petrezselymes burgonyával

Hozzávalók:
6 kemény tojás
50 dkg sertéscomb
20 dkg fehér kenyér
2 tojás
zsemlemorzsa
1 evőkanál fűszerpaprika
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál csípőspaprika
olaj

petrezselymes burgonya

Elkészítés:
1. 6 tojást keményre főzünk.
2. Az olajban finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítunk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a paprikát és a csípős paprikát.
3. A húst kétszer ledaráljuk, másodjára vele daráljuk a vízbe áztatott kicsavart kenyeret is. Hozzákeverjük a pirított fűszeres hagymát, a 2 tojást, sózzuk, majd a zsemlemorzsával kellő sűrűségűre gyúrjuk.
4. A sütőformát kivajazzuk, morzsával megszórjuk, és félig megtöltjük a húspéppel. Belehelyezzük a kemény tojásokat, majd a húsmassza másik felével lezárjuk a formát. 160 fokos sütőben átsütjük. Szeletelés előtt legalább 20 percig várjunk, így könnyebb vágni.
5. Köretként a petrezselymes főtt burgonya a legfinomabb mellé.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!