2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sonkás rizottóval töltött kel

Hozzávalók:
Fél póréhagyma
15 dkg sonka
20 dkg rizs
2 dl tejszín
1 tojás

bors
10 dkg sajt
1 fej kelkáposzta (1 kg-os)

Elkészítés:
1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelt leveleire szedjük, majd sós, forrásban lévő vízzel leforrázzuk, majd kivesszük a vízből, és lecsepegtetjük.
2. A póréhagymát kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szintén kockákra vágott sonkát, és tovább pirítjuk. Beletesszük a főtt rizsbe, hozzáöntjük a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük.
3. Beleszórjuk a reszelt sajtot, és felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojást, majd a masszát a kellevelekbe töltjük, és tepsibe tesszük.
4. A tetejét is megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőbe 10 percre tesszük. Kéksajt mártást kínálhatunk mellé.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!