2014. november 29., szombat ; Taksony napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tejes karaj fokhagymás burgonyával

Hozzávalók:
90 dkg csontos sertéskaraj
0,5 l tej
1 fej fokhagyma

bors
olaj a sütéshez
1 kg burgonya
3 dl tejszín
20 dkg vaj

Elkészítés:
1. A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd tejjel felengedjük, hogy a húsokat ellepje. Így érleljük legalább egy éjszakán át.
2. Másnap a vajat felolvasztjuk, hideg tejszínnel sűrűre keverjük, és sóval zúzott fokhagymával ízesítjük.
3. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, de többször már nem mossuk meg, mert a burgonya keményítőtartalma fogja besűríteni az ételünket. Vékony karikára vágjuk, belekeverjük a fokhagymás tejszínbe, kivajazott tepsibe tesszük, majd sütőben 180 fokon készre sütjük.

Tipp: Fontos hogy magas zsírtartalmú tejszínt és alacsony víztartalmú vajat használjunk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!