2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Indiai csirkés rizssaláta

Hozzávalók:
12,5 dkg hosszú szemű rizs, 20 dkg főtt csirkemell, 2 banán, 1 teáskanál citromlé, 1,5 dl joghurt, 1 evőkanál tejszín, 1 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál fehérborecet, 1,5 dl húsleves (kockából), 1 hagyma, 1 piros chili paprika, 1 2 centis darabka friss gyömbér, 20 dkg ananász (ha lehet, friss), 1 teáskanál currypor, só

Elkészítés:
A rizst folyóvízben leöblítjük, aztán kétszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni, közben megsózzuk, és 25 perc alatt puhára főzzük. A főtt csirkemellet csíkokra vágjuk. A banánokat meghámozzuk, az egyiket felkarikázzuk, és meglocsoljuk citromlével. A másik banánt egy villával összetörjük, összekeverjük a joghurttal, a tejszínnel, a szezámolajjal, az ecettel és a húslevessel, majd megsózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra összevágjuk. A gyömbért ugyancsak meghámozzuk, és lereszeljük. Az ananász meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A rizst, a csirkét, az ananászt és a felkarikázott banánt, a hagymát, a gyömbért és a curryport összekeverjük. Ráöntjük a salátaöntetet, és tányérokra adagolva kínáljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!