2017. július 26., szerda ; Anna, Anikó napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Penne sonkával, ementálival

Hozzávalók:
35 dkg penne (tollhegy) tészta, 2 dkg vaj, 15 dkg sovány sonka, 2 dl tejszín, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A penne tésztát, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, kevés olajat csorgatunk bele, és puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, a vajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a sonkát, és megpirítjuk. Hozzákeverjük a tésztát, megsózzuk, és megborsozzuk. Egy nagy tálat – vagy négy mélyebb tányért – kivajazunk, és beletöltjük a sonkás tésztát. A tejszínt megsózzuk, megborsozzuk, ráöntjük a tésztára, és jól összekeverjük. Megszórjuk a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal, és előmelegített, közepesen meleg, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!