2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kávés ír krémlikőr

Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
3 tojás sárgája
7 dkg kristálycukor
12 dkg fehér csokoládé
1,5 dl ír krémlikőr (Bailey’s)

Elkészítés:
1. A tojás sárgáját a cukor harmadával habosra kikeverjük.
2. A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sziruppá főzzük. A szirupot hozzákeverjük a habos tojássárgájához, és kihűlésig keverjük.
3. A fehér csokoládét felmelegítjük, majd 1 kanállal teszünk bele a tojásos alapból. Mikor ezzel fellazítottuk, apránként hozzáadjuk az egészet.
4. A habbá vert tejszínt is a csokoládékrémhez keverjük, végül belecsorgatjuk a krémlikőrt.
5. A cukrot összekeverjük a zselatinnal, majd a forrásban lévő kávéhoz keverjük.
6. Felforraljuk, és kézmelegre visszahűtjük.
7. Rétegenként poharakba töltjük, az egyes rétegeket hagyjuk dermedni.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!