2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Olajbogyó-saláta 2 főre

Hozzávalók:
2 roppanósra főzött sárgarépa, 2 főtt tojás, 1 közepes kígyóuborka, 20 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica, 12 dkg magozott zöld olajbogyó (töltött is lehet), 12 dkg magozott fekete olajbogyó, 1 csokor petrezselyem, 5 evőkanál olívaolaj, 5 evőkanál citromlé, só

Elkészítés:
A sárgarépát keresztben négybe vágjuk, majd fölszeleteljük A főtt tojásokat csíkokra metéljük. Legegyszerűbb, ha tojásszeletelővel először karikákra vágjuk, majd elfordítva újra szeleteljük, így lesznek csinos kis csíkok belőle. A jól megmosott kígyóuborkát 3-4 milliméter vastagon meghámozzuk. A salátába a színe miatt csak ez a héjas része kell, ezt fölszeleteljük. A közepét más étel készítéséhez eltesszük.
A kukoricát szobahőmérsékleten fölengedjük és lecsöpögtetjük. A kétféle olajbogyót karikákra vágjuk, az előkészített hozzávalókkal tálba szórjuk, a finomra vágott petrezselyemmel, az olajjal és a citromlével összekeverjük, egy kicsit megsózzuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!