2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tejfölös-borsos csirketokány

Hozzávalók:
4-5 adaghoz: 80 dkg csirkemell, 1 tasak Borsos-mustáros fűszerkeverék, 25 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 ek étkezési burgonyakeményítő

Elkészítés:
A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a tasakon leírtak szerint 20 percre bepácoljuk. A gombát szeleteljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy serpenyőt olaj nélkül hevítünk, majd beletesszük a pácolt húscsíkokat, gyorsan aranybarnára pirítjuk, majd hozzádobjuk a petrezselyemlevelet és a szeletelt gombát. Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt és a kevés vízben elkevert keményítőt, röviden forraljuk. Pirított hagymás burgonyapürével tálaljuk.


Elkészítési idő: kb. 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!