2014. december 19., péntek ; Viola napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Szabályzat 




Fokhagymás burgonyagombóc leves

Hozzávalók:
4 adaghoz: 1-1 Füstölthús ízű és Tyúkhúsleves kocka, 5 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 közepes fej hagyma, 1-1 közepes répa, petrezselyemgyökér, zeller, 1 db citrom, 2 dl tejföl, 2 ek liszt
Burgonyagombóchoz: 15 dkg burgonya, 1 tojás, 5 dkg rétes liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk Fokhagymás villámpác

Elkészítés:
A füstölthús ízű és tyúkhúsleves kockát 1 liter forrásban lévő vízhez adjuk, a a megtisztított, kockára vágott burgonyát a fokhagymával megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. A levét félretesszük. A hagymát a kockára vágott szalonna zsírján megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, röviden pároljuk, majd felöntjük a burgonya főzőlevével. A burgonyát a tojással, liszttel elkeverjük, borssal, fokhagymás villámpáccal ízesítjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben pár perc alatt készre főzzük. Tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük, citromlével ízesítjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!