2017. augusztus 16., szerda ; Ábrahám napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Póréhagymás borjúmáj zöldségcsíkokkal

Hozzávalók:
40 dkg borjúmáj, 1 sárgarépa, 1 burgonya, 1 karalábé, 1 sárga kaliforniai paprika, 1 piros kaliforniai paprika, fél zellergumó, fél szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 2,5 dl szójaszósz, szezámolaj a sütéshez, tengeri só, 2 retek a díszítéshez

Elkészítés:
A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, majd egészen vékony kis szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, magházát kivágjuk, és a többi hozzávalóval együtt vékony csíkokra metéljük. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát vékony szeletekre aprózzuk. Wokban felforrósítjuk a szezámolajat, beletesszük a májat, és rövid idő alatt megpirítjuk. A maradék zsiradékban megforgatjuk a zöldségeket, amíg ropogósra nem sülnek. Puhulási sorrendben először a gombát, majd a paprikát, és utána a többi zöldségfélét. A sülő zöldségeket megsózzuk, szójaszósszal meglocsoljuk, és jól összerázzuk. A májat előmelegített tányérra tesszük, sült zöldségekkel beborítjuk, retek karikákkal díszítve tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!