2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Zöldfűszeres szárnyasvagdalt

Hozzávalók:
A vagdalthoz: 50 dkg pulykamell filé, 1 szikkadt zsemle, 2 fej lilahagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg kockákra vágott füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evőkanál vaj, csipetnyi majoránna, só, bors, pirospaprika; a mártáshoz: 1 csomag újhagyma, 8 koktélparadicsom, 2 evőkanál paprikakrém, 1 dl fehérbor, 1 dl főzőtejszín , 1 evőkanál vaj, csipet só, bors

Elkészítés:
A pulykamellet kis kockákra vágjuk, és húsdarálón ledaráljuk. A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, majd összedolgozzuk a darált hússal, az apróra vágott petrezselyemmel, a füstölt szalonnával, a fokhagymaprésen áttört fokhagymával. Hozzáadjuk a tojást, sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával fűszerezzük. A húsmasszából nedves kézzel gombócokat formázunk, majd pogácsákká lapítjuk, és felhevített fűszervajban 10 perc alatt kisütjük. A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk a koktélparadicsomot félbevágjuk, és felhevített vajon mindkettőt megpároljuk. Pár perc múlva megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paprikakrémet, felöntjük tejszínnel, fehérborral, és néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek. A fasírtpogácsákat tányérra rakjuk, a mártással körülöleljük, a tetejét maradék zöldfűszerekkel díszítjük, vajas újburgonyával vagy rizibizivel kínáljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!