2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel

Hozzávalók:
1 kg előző nap főtt lisztes burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt, frissen reszelt szerecsendió, őrölt bors; a töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 4-5 evőkanál vágott zöldfűszer (petrezselyem, snidling, turbolya), 3 dkg vaj, 5 dkg olvasztott vaj, 1 pohár tejföl

Elkészítés:
A meghámozott főtt krumplit finomra reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, aprónként beleszitáljuk a lisztet, és tésztát gyúrunk belőle. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és henger alakúra formázzuk. A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, és a zöldjének egy részével együtt karikákra vágjuk. A májat megmossuk, hártyáit eltávolítjuk, az epét kivágjuk, ügyelve arra, nehogy kifakadjon, és a karikákra vágott hagymával együtt kevés zsiradékon átforgatjuk. A tésztahengert 8 egyenlő részre vágjuk, és a szeleteket lisztezett deszkán 3 mm vékony kerek lapokra nyújtjuk. A lapokat megkenjük tejföllel, és a tölteléket a közepére halmozzuk. A lapok egyik felét ráhajtjuk a másik felére, és a széleit enyhén összenyomkodjuk, hogy ne tudjon szétnyílni. A derelyék tetejét kevés olvasztott vajjal megkenjük, és sütőedénybe rakjuk, hogy kissé takarják egymást. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Szaftosabb lesz a derelye, ha a sütési idő felénél meglocsoljuk tejszínnel, de sütés közben is kenegethetjük olvasztott vajjal. Friss zöld salátát kínálunk hozzá.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!