2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Burgonyás édeskömény hússal töltve, csőben sütve

Hozzávalók:
70 dkg édeskömény, 50 dkg lisztes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg darált hús (sertés, szárnyas tetszés szerint), 1 hagyma, 1 evőkanál olaj, 4 dkg vaj, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 4 dl főzőtejszín, kevés reszelt szerecsendió, só, bors

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, felhevített olajban megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, megsózzuk, és addig keverjük, amíg a hús kifehéredik. Az édeskömény gumókat hosszában vastag szeletekre vágjuk, a zöldjüket félretesszük. A meghámozott krumplit vékonyan legyaluljuk. Egy tűzálló tálat bedörzsölünk egy fej megtisztított fokhagymával, majd kikenjük vajjal. A krumpli- és köményszeleteket, váltakozva, kicsit egymásra csúsztatva a tálba rétegezzük úgy, hogy közéjük egy réteg darált húst teszünk. Minden réteget meghintünk sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval. A finomra vágott édeskömény zöldjét a tetejére tesszük. Tejszínnel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt ementáli sajttal, és rárakjuk a maradék vajdarabkákat. A sütőt 200 fokra melegítjük, és az egészet 1 óra alatt készre sütjük. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, majd kockákra vágva tálaljuk. Kínálhatunk mellé fokhagymával ízesített tejfölt.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!