2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Eperparfé

Hozzávalók:
30 dkg érett eper, 2 teáskanál édesítőszer, 3 dl natúr joghurt, 20 dkg mascarpone, néhány csepp mandulaaroma, 2 evőkanál tejszín, 5 dkg keserű csokoládéforgács

Elkészítés:
A kegszebb eperszemeket félretesszük a díszítéshez. A többi epret megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, megszórjuk az édesítőszer felével, és tíz percig állni hagyjuk. Az epret a levével együtt turmixgépbe tesszük, belecsöpögtetjük a mandulaaromát, és pépesre turmixoljuk. Összekeverjük a joghurtot, a mascarponét, a maradék édesítőszert, és beledolgozzuk az eperpürét. A masszát nejlon fóliával bélelt formába kanalazzuk, ha forma megtelt, a fóliával betakarjuk, és mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt szeletekre vágjuk, eperszemeket rakunk a tetejére, tejszínt csorgatunk köré, és csokiforgáccsal díszítjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!