2017. július 26., szerda ; Anna, Anikó napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Töltött borjúszegy

Hozzávalók:
1 kg borjúszegy, 3 zsemle, 4 tojás, 6 dkg vaj, 1 dkg erdei gomba, 1 csomag petrezselyem, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl száraz fehérbor, 1 teáskanál paradicsompüré, liszt, 3 dl tej, 5 evőkanál olaj

Elkészítés:
A borjúszegy aljából kibontjuk a lapos csontokat, majd nem egészen végig felvágjuk. Az alját ne vágjuk át! A gombát 1 dl langyos vízbe15 percre beáztatjuk. Egy tálban kikeverjük a vajat, majd egyenként hozzákeverünk 3 tojássárgáját, egy egész tojást, a tejbe áztatott és jól kinyomkodott zsemléket, a paradicsompürét, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a leszűrt gombát, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. A tölteléket a szegy nyílásába töltjük, a végét hústűvel összefogjuk, vagy összevarrjuk. Egy kissé megnyomkodjuk, hogy a töltelék egyenletesen álljon benne. A húst sóval bedörzsöljük, tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal, és elősütjük. Ha megpirult, kevés bort öntünk alá. Az elpárolgott folyadékot többször pótoljuk, amíg teljesen át nem sül a hús. Ha kész, kinyitott sütőajtónál 10-15 percig hagyjuk, hogy a töltelék kissé megdermedjen, így könnyebb lesz szeletelni. A hústűt kihúzzuk, a húst felszeleteljük, tűzálló tálra rakjuk, és körbeöntjük a hús levével. Köretnek zöldsalátát vagy wokban pirított zöldségeket tálalunk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!