2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Csőben sült kelkáposztatekercs

Hozzávalók:
40 dkg maradék húsvéti sonka, 8 kelkáposztalevél, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 5 dkg aszalt paradicsom, 5 szelet bacon szalonna, 2 mokkáskanál koriander, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj, só, bors

Elkészítés:
A sonkát ledaráljuk, a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát présen áttörjük. A hagymát kevés forró olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított szárított paradicsomot, sóval, borssal, korianderrel fűszerezzük, és az egészet megpároljuk. Hozzákeverjük a darált sonkát és az egész tojást. A kelkáposzta leveleket megmossuk, majd megabáljuk, azaz nem forrásban lévő, hanem maximum 90 fokra felmelegített, sós, forró vízben előfőzzük, majd a vastag erét laposra vágjuk. 2-2 kelkáposztalevelet kissé egymásra fektetünk, ráterítjük a tölteléket, és felcsavarjuk. A sütőedényt kikenjük olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, és a tekercseket egymás mellé sorakoztatjuk. Beborítjuk baconszalonna szeletekkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt addig sütjük, amíg a szalonna ropogós nem lesz.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!