2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Zöldfűszerekkel ízesített sonka sült burgonyával

Hozzávalók:
1 kg apró szemű újburgonya, 12 szelet vékonyra vágott húsvéti sonka, 1 evőkanál olaj, 2 kemény tojás, 1 csokor petrezselyem, fél csokor kapor, fél csokor turbolya, 1 csomag újhagyma, 4 csemegeuborka, 4 dl joghurt, 1 evőkanál kapribogyó, só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A burgonyákat folyó víz alatt lekeféljük, a nagyobbakat lekaparjuk vagy meghámozzuk, megtörölgetjük, és félbevágjuk. Az olajat tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk, belerakjuk a burgonyát, és kevergetve, rázogatva 20 perc alatt megsütjük. A végén sózzuk, borsozzuk. A zöldfűszereket megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet, a leveleiket lecsipkedjük, és az újhagymával együtt csíkokra vágjuk. A csemege uborkát felkockázzuk. A kemény tojásokat apróra vágjuk. A joghurtot a zöldfűszerekkel, a csemege uborkával, a tojással és a kapribogyóval összekeverjük, sóval és cayenne borssal ízesítjük. 3 sonkaszeletet tányérra rendezünk, a burgonyát adagonként elosztjuk, és kevés mártást merünk hozzá. A maradék mártást külön tálaljuk. Minden adagot friss zöldfűszerekkel meghintünk, és csemege uborkával díszítünk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!