2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Epres sajtkrémtorta

Hozzávalók:
A krémhez: 40 dkg friss eper, 50 dkg krémsajt, 10 dkg cukor, 4 dl tejszín, 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja, 3 evőkanál zselatinpor; a piskótához: 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 4 tojás, 3 dkg étkezési keményítő, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál forró víz, só; a díszítéshez: 2 dl tejszín, 20 dkg eper, 3 dkg pisztácia

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, 4 evőkanál forró vízzel, csipetnyi sóval sűrű krémmé keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral, és a habbal együtt a krémbe forgatjuk. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. A sütőt 180 fokra melegítjük, légkeveréses sütőnél elég a 160 foknak megfelelő fokozat. A tésztát 30 perc alatt készre sütjük, majd saját formájában hagyjuk kihűlni. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A megtisztított eperszemeket összetörjük vagy turmixoljuk, hozzákeverjük a krémsajtot, a cukrot, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját. A vízben áztatott zselatint takaréklángon melegítjük, amíg fel nem oldódik, majd ha kihűlt, a krémhez keverjük. A krémet hideg helyen 30 perc alatt lehűtjük. Félidőben beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A piskótát kiemeljük a formából, és vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapot tortagyűrűbe helyezzük, a piskótát megkenjük a krém felével, majd befedjük a másik lappal, és elsimítjuk rajta a maradék krémet. Hűtőszekrénybe téve hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, bevonjuk vele a torta oldalát és a tetejét. Elosztjuk rajta az eperszemeket, és durvára vágott pisztáciával díszítjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!