2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Zöldborsóval töltött sertéskaraj zöldségágyon

Hozzávalók:
4 szelet csontozott sertéskaraj, 20 dkg zsenge zöldborsó, 1 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem, 4 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 4 sárgarépa, 50 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, só

Elkészítés:
A zsenge zöldborsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és enyhén sós vízben félig megfőzzük. Szűrőkanállal leszűrjük, majd félretesszük. A húst megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és minden szeletet felszúrunk. A szikkadt zsemlét apróra kockázzuk, és összekeverjük a tojással, a tejszínnel, a félig főtt zöldborsóval. Megsózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a megmosott, száráról lecsipkedett és apróra vágott petrezselyemmel. Ezt a tölteléket beletöltjük a hússzeletekbe, a nyílást hústűvel bezárjuk, majd a sertéskarajt megsózzuk. Serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon, erős lángon megpirítjuk, majd felengedjük fehérborral, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és a megtisztított sárgarépával együtt puhára pároljuk. Tálaláskor a húsok mellé körítjük a zöldségeket, a hús visszamaradt szaftjával meglocsoljuk, de adhatunk hozzá rizsköretet is. A köretre tehetünk apróra vágott petrezselymet, pörkölt manduladarabokat.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!