2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Borsós tojás pirított zsemlében

Hozzávalók:
4 zsemle, 50 dkg cukorborsó, 2 dl tejszín, 8 tojás, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, csipet frissen őrölt fekete bors, só, 4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 jégsaláta

Elkészítés:
A cukorborsót kifejtjük, megmossuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. A tojásokat feltörjük, és a tejszínnel együtt simára keverjük. A vajat gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejszínes tojást, és habverővel folyamatosan kevergetjük, amíg ízlésünknek megfelelő sűrűségű nem lesz. Beletesszük a megfőtt zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük. A zsemlék kalapját levágjuk, belsejét kikaparjuk, és sütőben vagy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A zsömléket megtöltjük a borsós töltelékkel. A megmosott és karikákra vágott paradicsomot, az uborkát, a leveleire szedett jégsalátával és a ropogós töltött zsömlékkel együtt tálra rendezzük, és frissen fogyasztjuk. Természetesen köretnek másfajta zöldségeket is választhatunk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!