2017. július 26., szerda ; Anna, Anikó napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Zöldborsó curry csíkokra vágott csirkehússal

Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó, 2 csirkemell filé, 30 dkg hosszúszemű rizs, 2 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 1 dl tyúkhúsleves (kockából), 4-5 levél korianderlevél, 1 kiskanál reszelt gyömbér, 1 teáskanál currypor, őrölt bors, kurkuma, só

Elkészítés:
A rizst kevés előhevített vajon megforgatjuk, sózzuk, meghintjük 1 teáskanál curryvel, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára pároljuk. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, a fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük, és a maradék vajon megpároljuk, majd hozzákeverjük a reszelt gyömbért. A csirkemell filét megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet. Hártyáitól megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk, és a párolt hagymára tesszük. Őrölt borssal, sóval, kurkumával ízesítjük, és megsütjük. Hozzákeverjük a párolt zöldborsót, a főtt rizst, és a húsleveskockából előre elkészített levest, és addig pároljuk, míg a húslevest el nem főtte. A korianderleveleket apróra vágjuk, és a tetejére szórjuk. Ha szükséges utána ízesítjük. Tányérra adagoljuk, és frissen tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!