2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Karfiolos csirkehúsos tál

Hozzávalók:
1 fej karfiol, 15 dkg bacon szalonna, 25 dkg gomba, 1 evőkanál vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldhagyma, 10 tárkonylevél, frissen őrölt fekete bors, pirospaprika, 20 dkg csirkemell filé, 2 dl zöldségleves (kockából)

Elkészítés:
A karfiol zöldjét levágjuk, rózsáira szedjük, és lobogó, sós vízben 3 percig blansírozzuk. Ezzel a művelettel általában az ételek erős szagát, ízét tompítjuk. Szűrőkanálra szedjük a karfiolt, és lecsepegtetjük. A csirkemellet folyó víz alatt megmossuk, hártyáit eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a megtisztított, áttört fokhagymát, rátesszük a csíkokra vágott bacon szalonnát, a csirkemellet, és együtt pirítjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, és a tárkonnyal együtt a többi hozzávalóhoz tesszük. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, jól összeforgatjuk, és felöntjük az előre elkészített zöldséglevessel, majd mérsékelt tűzön pár percig pároljuk. Ha szükséges, utóízesítjük, majd tálra tesszük, és néhány szál friss tárkonylevéllel díszítve, frissen fogyasztjuk. Friss paradicsomot, csíkokra vágott kígyóuborkát vághatunk mellé.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!