2014. december 21., vasárnap ; Tamás napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Szabályzat 




Tonhalas lasagne

Hozzávalók:
2 doboz paradicsomos tonhal, 2 evőkanál paradicsompüré, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 fej lilahagyma, 3 sárgarépa, 1 nagy poharas tejföl, 1 teáskanál étkezési keményítő, 9 lap lasagne tészta, só, bors, vaj a forma kikenéséhez, bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítés:
A lilahagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk, enyhén besózzuk és félretesszük. A sárgarépát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és kevés sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A tonhalat villával szétnyomkodjuk, annyi tejföllel keverjük el, hogy maradjon belőle 3 kanálnyi, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, az ételkeményítőt, a reszelt sajt felét, sóval, borssal fűszerezzük, és az egészet jól összedolgozzuk. Végül beletesszük a tonhalat, és a zöldségeket. Egy hőálló üvegtálat kivajazunk, beterítjük három lasagne tésztalappal, rátesszük a tonhalas keverék felét, majd újabb 3 tésztalappal beborítjuk. A tetejére borítjuk a tonhalas keverék másik felét, és rátesszük a maradék lasagne lapokat. A maradék tejfölt a tésztára simítjuk, megszórjuk az ementáli sajt másik felével, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A tetejét néhány bazsalikomlevélkével díszítve tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!