2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Baconos kapros káposzta

Hozzávalók:
1 kg fehér káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor, 10 szeletelt húsos bacon szalonna, 3 evőkanál olaj, só, bors

Elkészítés:
A káposzta külső, sérült leveleit leszedjük, kettévágjuk, a torzsáját ék alakban kivágjuk, a káposztát csíkokra metéljük. A megtisztított vöröshagymát karikákra vágjuk, a fokhagyma héját leszedjük, és fokhagymaprésen áttörjük. A kaprot leöblítjük, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többi száráról lecsipkedjük a zöldet, és összeaprítjuk. A baconszalonnát vékony csíkokra vágjuk, és előhevített olajon ropogósra sütjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a karikákra vágott vöröshagymát, az aprított kaporlevelet, és az egészet pillanatok alatt összepirítjuk. Végül rátesszük a csíkokra vágott káposztát, sózzuk, megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, kevés vizet öntünk alá, és lefedve, takaréklángon 15 perc alatt puhára pároljuk. Miközben párolódik, többször megkeverjük, hogy ne égjen le. Megmosunk 2 paradicsomot, gerezdekre szeleteljük, és a káposztához adva néhány percig pároljuk. A káposztát tányérra szedjük, a tetejére 2-3 teáskanálnyi tejfölt halmozunk, körberakjuk a megmaradt gerezdekre vágott paradicsommal, és a félretett kaporral díszítjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!