2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Magyaros csirkeszárnyak csípős körettel

Hozzávalók:
8 csirkeszárny, magyaros fűszerkeverék, 1-1 piros és zöld színű kaliforniai paprika, fél doboz csemegekukorica, 1 csomag újhagyma, 4 kanál lecsó (frissen készített vagy üveges), 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál cseresznyepaprika krém, só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat jól megmossuk, eltávolítjuk róluk a felesleges pihéket, tiszta konyharuha segítségével szárazra törölgetjük, és alaposan bedörzsöljük a magyaros fűszerkeverékkel. Teflon serpenyőben 3 evőkanál olajat felhevítünk, és a csirkeszárnyakat többszöri forgatással 25 perc alatt megsütjük. Tálra tesszük, és melegen tartjuk. A csemegekukoricát szűrőkanálba öntve lecsöpögtetjük. A megtisztított újhagymát felkarikázzuk, a paprikát félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, feldaraboljuk, és a megsült csirkeszárny forró zsiradékában hirtelen megpirítjuk. Hozzátesszük az újhagymát, a kukoricát, és pár percig együtt pároljuk. Beletesszük a lecsót, a cseresznyepaprika krémet, az egészet jól megsózzuk, és összekeverjük. Tányérra adagoljuk, a tetejére fektetjük a ropogós csirkeszárnyakat, és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!