2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Rajnai marhamáj

Hozzávalók:
60 dkg marhamáj, 5 közepes vöröshagyma, 2 alma, 5 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, só, bors

Elkészítés:
A marhamájról lefejtjük a hártyákat, az inakat, jól megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet, majd felszeleteljük. A lisztet kevés őrölt borssal összekeverjük, és megforgatjuk benne a májszeleteket. A vajat felhevítjük, és a szeletelt májat közepes hőfokon mindkét oldalán 3-4 perc alatt megsütjük benne.
A megsült májat kivesszük a serpenyőből, félretesszük, és melegen tartjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A meghámozott, magházától megszabadított almát felkarikázzuk. A hagymakarikákat a máj visszamaradt forró zsiradékában állandó kevergetés mellett néhány perc alatt aranysárgára sütjük. Hozzáadjuk az almakarikákat, és rövid ideig együtt sütjük. A májat visszatesszük rá, sóval, borssal megszórjuk, kevés Worchester-szósszal lecsöpögtetjük, majd tányérra adagoljuk. Burgonyapürét készítünk hozzá, és petrezselyem-zölddel díszítjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!