2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Töltött csirkemell parmezán kabátban

Hozzávalók:
2 csirkemell filé, 15 dkg hosszúszemű rizs, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, 2 közepes paradicsom, néhány bazsalikomlevél, só, bors, 3 evőkanál olívaolaj; a parmezánkabáthoz: 2 tojás, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál parmezán sajt, liszt

Elkészítés:
A rizst kevés forró zsiradékon megfuttatjuk, sózzuk, majd 3 dl vízzel felengedjük, és fedő alatt, kislángon puhára pároljuk. A felkockázott hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük az összevágott paradicsomkockákat. A bazsalikomleveleket felaprítjuk, és a paradicsomhoz keverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, beleforgatjuk a főtt rizst, majd a tűzről levéve félretesszük. A csirkemell filét felszeleteljük, vékonyra kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A felvert tojásba belekeverjük a parmezán sajtot. Minden hússzeletre 2-2 evőkanál tölteléket púpozunk, majd egy másik hússzelettel beborítjuk, hústűvel összefogjuk, először lisztbe forgatjuk, majd a tojásos sajtba, és előhevített olajban aranysárgára sütjük. Friss salátával, kockákra vágott uborkával kínáljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!