2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Vadászszelet

Hozzávalók:
4 szelet pulykahús (egyenként 12,5 dkg), 50 dkg csiperkegomba, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl húsleves, só, bors, 2 evőkanál aprított petrezselyem

Elkészítés:
A húst enyhén kiverjük. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A vajat egy széles serpenyőben felforrósítjuk. A szeleteket mindkét oldalukon 4-5 percig sütjük benne, majd kivesszük, és meleg helyre tesszük. A gombát közepes tűzön 10 percig pároljuk a serpenyőben, aztán hozzáadjuk a hagymát, és további 8-10 percig együtt pároljuk őket. Az egészet megszórjuk liszttel, és felöntjük a húslevessel. A mártást folyamatosan keverve összeforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. Petrezselymet keverünk hozzá, beletesszük a hússzeleteket, és rövid ideig állni hagyjuk benne.

Adagonként 215 kcal

Tippek: A mártásba keverhetünk egy evőkanál tejszínt. Csiperke helyett finom a rókagomba vagy a laskagomba is.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!