2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Borjúszelet spárgamártással

Hozzávalók:
50 dkg zöld spárga, 50 dkg fehér spárga, só, 3 teáskanál cukor, 4 szelet borjúhús (12,5 dkg), 2 és fél evőkanál vaj, bors, 1 és fél evőkanál liszt, 10 dkg zöldfűszeres túró, citromlé az ízesítéshez, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk, a fehéret teljesen, a zöld spárgának csak az alsó harmadát meghámozzuk, és 3-4 cm hosszú darabokra vágjuk. Közben 1 teáskanál sóval és 2 teáskanál cukorral vizet forralunk. A fehér spárgát 20-25 perc alatt puhára főzzük benne, a zöldet csak 10 perc múltán adjuk hozzá, és még 10-15 percig együtt főzzük őket. A levét leöntjük, és egy edényben felfogjuk. A hússzeleteket kiverjük, enyhén megsózzuk és megborsozzuk. Egy lábasban felforrósítunk másfél evőkanál vajat, és belekeverjük a lisztet. Apránként hozzáöntünk 5 dl-t a spárga főzőlevéből, és 10 perc alatt sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a túrót, és simára keverjük. A mártást cukorral, sóval és citromlével ízesítjük, belekeverjük a petrezselymet is. Hozzáadjuk a lecsepegtetett spárgát, és egy kis ideig gyenge tűzön hagyjuk. A hússzeleteket a maradék vajban mindkét oldalukon 4-5 percig sütjük, majd a spárgamártással tálaljuk.

Személyenként 210 kcal


Elkészítési idő: 1 óra



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!