2014. április 20., vasárnap ; Tivadar napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Csirkemell brokkolimártással

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, só, 4 szelet csirkemell (egyenként 12,5 dkg), bors, 1 kis vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 2,5 dl tej, 20 dkg tejszínes krémsajt, húsleveskocka vagy fűszersó az ízesítéshez, késhegynyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira szedjük, forró sós vízben 10-12 perc alatt félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A hússzeleteket kissé megsózzuk és megborsozzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. Egy magas peremű serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a hússzeletek mindkét oldalát 4-5 percig sütjük benne, majd kivesszük. A hagymát a serpenyőben üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük a tejet, és állandóan kevergetve felforraljuk. A krémsajtot apránként a mártáshoz adjuk. Habverővel addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. A mártást húsleveskockával, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A brokkolit óvatosan a mártásba keverjük, beletesszük a húst, és gyenge tűzön átmelegítjük.

Tipp: A csirkemellet felfújt formába tesszük, ráöntjük a brokkolimártást, reszelt sajttal meghintjük, és 10 percig sütjük.

Adagonként 340 kcal


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!