2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Szőlős rizzsel töltött csirke

Hozzávalók:
1,20 dkg körüli konyhakész bontott csirke, 30 dkg muskotályos ízű szőlő, 10 dkg főtt rizs, 2 tojás, 6 evőkanál olaj, 2 dl édes fehérbor, 1 csokor petrezselyem, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, a pihéket eltávolítjuk, konyharuhával felitatjuk róla a nedvességet, majd kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. A szőlőszemeket félbevágjuk, és kiszedjük belőlük a magokat. A petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. Az előre megfőzött rizst összekeverjük a szőlővel, a petrezselyemmel, hozzáadunk egy tojást, megsózzuk, borsozzuk, és a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást hústűvel összefogjuk, vagy összevarrjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, belehelyezzük a csirkét, olajjal megkenegetjük, és 160 fokra előmelegített sütőben másfél óra alatt megsütjük. Sütés közben borral, és a saját zsírjával többször meglocsoljuk, hogy a bőre ropogósra süljön. Ha megsült, kicsit állni hagyjuk, majd félbevágjuk, és a feleket is kettészeljük. Úgy tálaljuk, hogy a rizses-szőlős töltelékből is arányosan jusson minden tányérra.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!