2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Húsos rétes

Hozzávalók:
A tésztához: 12 dkg liszt, 1 evőkanál olaj, 2 tojássárgája, csipetnyi só, zsemlemorzsa a szóráshoz; a töltelékhez: 50 dkg darált hús, 1 piros színű kaliforniai paprika, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg Milli vajkrém, 1 teáskanál édesnemes paprika, 1 csokor petrezselyem, só, bors

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a kaliforniai paprika magházát kivágjuk, vékony csíkokra szeljük, és a darált húshoz tesszük. A megmosott, száráról lecsipkedett petrezselyemzöldet összeaprítjuk, és a Milli vajkrémmel együtt jól kikeverjük, majd a húshoz dolgozzuk. Sóval, pirospaprikával, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és egy lisztezett konyharuha közepére tesszük. Kézfejünkkel óvatosan húzogatva hajszálvékonyra kinyújtjuk, amíg egy 40x40 centis négyzetet nem kapunk. Megszórjuk zsemlemorzsával, megkenjük a húsos töltelékkel, és a tésztaszéleket visszahajtjuk. A rétest konyharuha segítségével feltekerjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük tojássárgával, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágva kínáljuk, paradicsommártást is készíthetünk hozzá.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!