2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kefires pulykamell pirított zöldségekkel

Hozzávalók:
15 dkg vaj, 4 szelet pulykamellfilé, 2 dl Milli kaukázusi kefir, 1 közepes vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 kaliforniai paprika, 1 kisebb cukkíni, 1 padlizsán, 1 póréhagyma, 2 teáskanál ételízesítő

Elkészítés:
A pulykamellet folyó csapvíz alatt megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, kiveregetjük, és enyhén besózzuk. A Milli kaukázusi kefirt egy tálban összekeverjük 2 teáskanál ételízesítővel, és beletesszük a hússzeleteket, majd fél óráig állni hagyjuk benne. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, kibéleljük a megtisztított és karikákra vágott vöröshagymával, rárakjuk a pulykamellet, beborítjuk a kefires páccal, és 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amíg a hús sül, elkészítjük a pirított zöldséget. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, a póréhagymát karikákra vágjuk, a paprikát csíkokra szeljük, a cukkínit és a padlizsánt felkockázzuk, és a maradék felmelegített vajon megpirítjuk. Amikor a hússzeletek megsültek, a pirított zöldséges alapzatra helyezve tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!