2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Krémtúrós, aszalt szilvás keksz

Hozzávalók:
A tésztához: 10 dkg vaj, 10 evőkanál liszt, 10 dkg aszalt gyümölcs, 4 evőkanál cukor, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só; a krémhez: 20 dkg Milli mazsolás-vaníliás krémtúró, 15 dkg mascarpone, 2 evőkanál cukor, 2 dl tejföl, fél zacskó vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 10 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen)

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk a vajat, beletesszük a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Egy kör alakú, alacsony peremű tortaformát kivajazunk, és vizes kézzel belesimítjuk a tésztát. A Milli mazsolás, vaníliás krémtúrót összekeverjük a mascarponéval, a kétféle cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, az aszalt gyümölccsel, és a tészta tetejére öntjük. Egyenletesen elsimítjuk rajta, majd a sütőt 160 fokra állítva 30 perc alatt megsütjük. A tésztát a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a formából kiborítva, körcikkekre vágva kínáljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!