2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Mozarellás bagett paradicsommal

Hozzávalók:
12 dkg mozarella, 2 paradicsom, néhány lollo rosso vagy hazai salátalevél, 1 teáskanál szezámmag, 1 csokor bazsalikom, 3 evőkanál olívaolaj, 2 sokmagos bagett, só, bors

Elkészítés:
A mozzarellát szeletekre vágjuk, és felhevített olívaolajban hirtelen megforgatjuk. Szezámmaggal, sóval, frissen őrölt fekete borssal megszórjuk, majd a maradék zsiradékban a kockákra vágott paradicsomot is kicsit megpirítjuk. A bazsalikomot megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet, majd apróra vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, és salátacentrifugával kicsapatjuk belőle a vizet, vagy papírtörlővel felitatjuk. A bagetteket félbevágjuk. Egyik felüket kibéleljük salátalevéllel, hogy ne ázzanak át a tölteléktől, és rájuk halmozzuk a szezámmagos mozzarellát. A tetejére terítjük a kockákra vágott sült paradicsomot, megszórjuk frissen vágott, illatos bazsalikomzölddel, és az egészet betakarjuk egy salátalevéllel, majd ráborítjuk a bagett másik felét. Frissen fogyasztjuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!