2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Avokadópürés, korpás toast

Hozzávalók:
2 érett avokadó, 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, csipet só, frissen őrölt fekete bors, 8 szelet korpás toastkenyér, 1 csomag retek

Elkészítés:
A friss avokadót félbevágjuk, kivesszük a magját, és a húsát óvatosan kikaparjuk a héjából. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen áttörjük, és az avokadóhoz adjuk. Krémesítjük tejföllel, hozzáadjuk a frissen kifacsart citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és jól kikeverjük. A toastkenyereket kenyérpirítóban megpirítjuk, majd átlósan félbevágjuk, és megkenjük az avokadópürével. A kenyér másik felével betakarjuk, és máris fogyasztjuk. Frissen facsart narancslevet igyunk hozzá. Ha tízóraira szánjuk, ne pirítsuk meg a kenyeret, hanem halmozzuk retekágyra az avokadós tölteléket, borítsunk a tetejére még egy réteg retekkarikát, és így fedjük be a toastkenyérrel.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!