2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Palócleves

Hozzávalók:
40 dkg bárányhús, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg burgonya, 20 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 1,5 l húsleves (kockából), 1 dl étolaj, 3 db babérlevél, őrölt kömény, só

Elkészítés:
A megmosott báránylapockát kisebb kockákra vágjuk. A finomra aprított vöröshagymát kevés előhevített olajon aranysárgára pirítjuk, meghintjük fűszerpaprikával és hozzáadjuk a húst. Őrölt köménnyel, áttört fokhagymával, kevés sóval ízesítjük. Gyakran kevergetve, fedő alatt tovább pirítjuk, ha szükséges, időnként kevés húslevessel felöntjük. A burgonyát meghámozzuk, kockákra aprítjuk, a zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Felöntjük húslevessel, beletesszük a babérlevelet. Lassú tűzön főzzük. Kikevert tejföllel dúsítjuk, majd készre főzzük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!