2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Csülkös káposztaleves

Hozzávalók:
1 kisebb füstölt csülök, 50 dkg savanyú káposzta, 2 pár virsli, 1 liter húsleves
(kockából), 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 citrom, 1 csomó friss kapor, só, morzsolt majoránna, babérlevél

Elkészítés:
A füstölt csülköt alaposan megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. A savanyú káposztát átmossuk, majd a húslevesbe téve lassú tűzön főzzük. Mikor a csülök megpuhult, kiemeljük főzőlevéből, kicsontozzuk, és 2-3 centis kockákra daraboljuk. A főzőléből egy keveset hozzáöntünk a káposztához. Ízesítjük morzsolt majoránnával, babérlevéllel, szűrt citromlével. Mikor a káposzta majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd behabarjuk vele a levest. Beletesszük a csülökhúst, és együtt jól kiforraljuk. A finomra vágott friss kaprot az utolsó percben adjuk hozzá. Azonnal, forrón tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!