2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fokhagymás oldalas sült almával

Hozzávalók:
1 nagyobb sertésoldalas (kb. 1 kg), 3 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi őrölt köménymag, 1 mokkáskanál szárított majoránna, 1 evőkanál paprikakrém, 3 evőkanál olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 alma, só, bors

Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütőben 2. fokozat) előmelegítjük. A paprikakrémbe belekeverjük a fűszereket, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. A húst mindenhol jól bedörzsöljük vele. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5-2 órát sütjük. Ha az oldalas már puha, a megtisztított hagymát és a héjas almát cikkekre vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor elkészült, kivesszük, majd az oldalast a bordacsontok mellett feldaraboljuk, és a szaftjával, a sült hagymákkal és almákkal tálaljuk.

Tipp
Az oldalas akkor finom, ha annyira megpuhul, hogy szinte leválik a csontról. Érdemes mérsékelt hőfokon minél hosszabb ideig sütni. Közben gyakran locsolgathatjuk a saját levével. Ha nagyon elfőtt volna, kevés forró vizet csorgassunk a tepsibe, de nagyon óvatosan, nehogy sisteregve ránk fröccsenjen.

1023 kcal/adag (4296 kJ)


Elkészítési idő: 2 óra 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!