2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Pórés sertéshús gombócok

Hozzávalók:
80 dkg darált sertéshús, 3 evőkanál olaj, fél póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 áztatott, kicsavart zsemle, 1 db tojás, só, őrölt bors, zsemlemorzsa, fél dl olívaolaj; a mártáshoz: a húsgombócok szaftja, 3 evőkanál csemege paprikakrém, 1 púpozott evőkanál liszt, 2,5 dl zöldségleves, 1,5 dl tejszín, só, őrölt bors; köretként: zöldséges rizs

Elkészítés:
A darált húst keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk az apró kockákra darabolt, forró olajon világosra pirított póréhagymát, és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ezután hozzákeverjük az áztatott, kicsavart zsemlét és a tojást. Ha túl lágy a húsmassza, annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy könnyen formázható legyen. Vizes kézzel közepes gombócokat formálunk belőle, és olajozott tepsibe sorakoztatjuk. 190 fokos sütőben körülbelül 25 percig sütjük. A mártáshoz a gombócok sütéséből visszamaradt szaftot felforrósítjuk, és kissé megfuttatjuk benne a paprikakrémet. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a zöldséglevessel, és felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt is, majd sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor a zöldséges párolt rizst tányérra halmozzuk, melléfektetjük a pórés sertéshúsgombócokat, körbelocsoljuk a paprikamártással, és szeletelt póréval díszítjük.

Tipp

A megfuttatni kifejezéstől a kezdő szakácsnak sem kell megijednie. Mindössze annyit jelent, hogy a forró zsiradékban átforgatjuk az adott hozzávalót - rendszerint hagymát, sárgarépát - épp csak, amíg egy kis színt nem kap. A paprikakrémet jól átkeverjük, amíg átmelegszik és összeáll az olajjal.

532 kcal/adag (2234 kJ)


Elkészítési idő: 1 óra 15 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!