2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Ízes csábítás - Sajtos sertésrolád virágáruslány körettel

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj, só, őrölt bors, 4 mokkáskanál fűszerpaprika,, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg szeletelt füstölt sajt, fél dl olívaolaj; a körethez:
60 dkg burgonya, só, 2.5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 evőkanál olívaolaj, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 doboz konzerv bébi kukorica, 1 dl zöldségleves
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, majd sóval, borssal, fűszerpaprikával, és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. A füstölt sajt szeleteket a karajszeletekre fektetjük, és szorosan felgöngyöljük. Hústűvel összetűzzük, majd kívülről is megsózzuk, és forró olívaolajon minden oldalukat pirosra sütjük. A körethez a megtisztított, nagyobb darabokra vágott burgonyát sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Belekeverjük a vajat és a 2 tojássárgáját, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tenyérnyi nagyságú szíveket nyomunk a masszából, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük. A megtisztított sárga- és fehérrépát, a bébi kukoricát nagyobb darabokra vágjuk, és a forró olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a zöldséglevest, rászórjuk az aprított petrezselymet, és fedővel letakarva roppanósra pároljuk. Tálaláskor a burgonyaszíveket tányérra fektetjük, megtöltjük a párolt zöldségekkel, mellétesszük a rézsútosan félbevágott sertésroládot, meglocsoljuk a szaftjával, és petrezselyemmel díszítjük.

TIPP: A sült burgonyaszívekbe tölthetünk más, ízlés, vagy idény szerinti párolt zöldségeket is.
717 kcal/adag (3011 kJ)


Elkészítési idő: 1 óra 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!