2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Édes vallomás - Gyümölcsös charlotte szív

Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 kisüveg málnalekvár; a krémhez: fél l tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg porcukor, 25 dkg mirelit vegyes gyümölcs, 1 evőkanál zselatinpor; citromfű a díszítéshez

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kemény habbá vert tojás fehérjét, és az egészet lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Ha elkészült, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd ha langyosra hűlt, szorosan konyharuhába csavarjuk. Ha teljesen kihűlt, kitekerjük a konyharuhából, megkenjük málnalekvárral, és kereszt irányban félbevágjuk. Ezután a két különálló piskótalapot szorosan felgöngyöljük. Éles késsel fél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kibélelünk velük egy szív alakú tortaformát. A krémhez a hideg tejszint a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a fagyos gyümölcsöket, és a fél deci forró vízben feloldott, és melegre hűtött zselatint. Az egész masszát gyors mozdulatokkal átforgatjuk, és a bélelt piskótaformába töltjük. Ha maradt szeletelt piskóta roládunk, a tetejét beboríthatjuk vele. 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni. Ezután kiborítjuk a formából, és tejszínhabbal, pár szem gyümölccsel, citromfűvel díszítjük.

TIPP: Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a piskótalapot, mert a feltekerésnél széttöredezik, és nem lesz esztétikus.
316 kcal/szelet 10 szelet esetén (1327 kJ)


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!