2015. május 22., péntek ; Júlia, Rita napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Szabályzat 

46 év alatt 43 szakképesítést szerzett

"Gyűjtöm a szakmákat, mint más a bélyeget"

Világviszonylatban is egyedülálló lehet a teljesítménye Ugróczky Árpádnak, de Magyarországon egészen biztosan senki sem érhet a nyomába. Komolyan veszi a mondást: a jó pap holtig tanul.


Magánnyomozó, asztalos, villanyszerelő, vízvezeték szerelő, klímaszerelő, hűtőgépszerelő, szakács, cukrász, rádió-tv műszerész, gazdasági informatikus, robbantás-felügyelő, élelmiszer- és vegyi áru eladó. Csak néhány abból a 43 szakképesítésből, amelyekről Ugróczky Árpádnak papírja van. A 69 éves férfinak mindene a tanulás, volt olyan év, amikor két oklevéllel is bővült a gyűjteménye. "Nincs ebben semmi különös - tárja szét a karját mosolyogva Árpi bácsi. - Van, aki szalvétát, bélyeget gyűjt, a feleségem babákkal és mackókkal rakta tele a lakást, én pedig a szakmákat halmozom. Az egyetem után - mert van egy filozófus diplomám is - úgy hozta az élet, hogy valami foglalkozásra volt szükségem, ezért 1969-ben megszereztem a mechanikai műszerész bizonyítványt. Innentől kezdve egészen a nyugdíjazásomig művezetőként dolgoztam, és mivel szerettem volna én magam is érteni ahhoz, amit a beosztottjaim csináltak, szépen sorban kitanultam a mesterségeiket."


Folytatás a Meglepetés magazinban!Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!