2015. május 04., hétfő ; Mónika, Flórián napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Szabályzat 

Olyan volt, mint egy modell - A fotós és a szövőlány 30 év után újból találkozott

Inci nővér két élete

Harminc évvel ezelőtt is pont tavasz volt, amikor egy neves fotográfus, Pintér Márta képriportot készített egy kelenföldi szövőlány életéről. A sorozat olyan jól sikerült, hogy első díjat nyert Bagdadban a Nemzetközi Sajtófotó pályázaton, a Nemzetközi Nőszövetségtől pedig különdíjat kapott. Tavaly nyáron a fotográfust izgatni kezdte, mi történhetett a szövőlánnyal. Él-e még? Ha igen, mit csinált vele az elmúlt 30 esztendő?


"Dédelgettem a gondolatot, mondja Pintér Márta, hogy a szövőlányra újból rátalálok és a mostani életéről is fotókat készíthetek. Csak az volt a baj, hogy nem emlékeztem a nevére, a kelenföldi textilgyárat pedig rég bezárták."
A sors néha különös dolgokat művel. Amikor a fotós legtöbbet gondolt a szövőlányra, akkor hívta föl egy történész. És mert őt is a szövőlány-sorsok érdekelték, a régi fotók fölkerültek egy mai újság közösségi oldalára: „Ki ismeri őt? Ki tudja, hol van?" - kérdezték.
"Először a szövőlány egykori munkatársai jelentkeztek, mondja Pintér Márta, így tudtuk meg Kovács Inci nevét. Aztán 3-4 hónap múlva megcsörrent a telefon is: Inci volt. És találkoztunk. Ott, ahol 30 éve. A textilgyárból mára irodaház lett. Azért az udvarra bementünk, és amikor Inci felismerte a betonaszfaltot és az ajtókat, elmosolyodott."

Folytatás a Meglepetésben!Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!